dilluns, 18 d’abril de 2016

La bellesa


  
  Ja tenim aquí la febre de Sant Jordi. Beneïda febre, si es tracta només de la lectura, pel que té d'estètica però també, en ocasions, pel que té d'actitud ètica i de crítica. No podem obviar l'aspecte més comercial que envolta el llibre. Però bé, la vida (literària) també és així. Tot sembla confluir en el negoci, amb major o en menor mesura.

  Ja ho sé que ho fa moltíssima gent i aquests dies trobareu pàgines i més pàgines que en parlen. Però no voldria ser menys i m'agradaria recomanar-vos uns quants llibres. Prometo que no seran dels més mediàtics i prometo, també, ser breu. Som-hi, doncs...

   
Novetats (o gairebé): 

-Set lliçons breus de física. Carlo Rovelli. Traducció de Laia Font i Mateu. Editorial Anagrama.

-La belleza de las matemáticas. Josep Manel Marrasé. Editorial Plataforma.

-La salvación de lo bello. Byung-Chul Han. Traducció d'Alberto Ciria. Editorial Herder.


  Els dos primers ens demostren (o ens recorden) com la ciència pot ser bellesa i poesia, també. Més ben dit, quan la cultura científica flueix a través d'una bona divulgació (amb intenció literària), hom pot captar tota la bellesa que amaga l'Univers i del llenguatge que en bona part l'explica: el matemàtic.

  El darrer llibre oposa, a grans trets, la bellesa entesa com allò vinculant i perdurable amb la bellesa de to polit, transparent i allunyada de tota negativitat que sembla impregnar el món d'avui, en particular del digital.

  Bones lectures, doncs, siguin les que siguin!Fugida a Egipte (1609).  Adam Elsheimer.                                       

   Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada